2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Receptas

Sveikos! Nusprendžiau, kad šį kartą visos kartu galime pasigaminti ką nors skanaus... Kadangi sulaukėme Naujųjų metų, reikia ir recepto kokio linksmesnio, įdomesnio.
Į galva šovė skani mintis - pasigaminkime Creme Brulee!



Klasikinė Creme Brulee

Šiam desertui reikės:

3 kiaušinio trynių
2 šaukštų cukraus
200ml riebios grietinėlės
• pusės arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus


Pradedam gaminti!
Iš pradžių plakame trynius su cukrumi, kol masė taps tiršta, šviesiai geltonos spalvos (masė padidėja 2-3 kartus). 

Grietinėlę su vaniliniu cukrumi pakaitiname iki užvirimo ir nukeliame nuo ugnies.
Po truputį pilame į trynius ir tuo pat metu lėtai plakame. 

Išpilstome masę į 3 mažus indelius (būna ir specialūs skirti creme brulee, bet jei tokių neturite, tiks ir maži puodukai ar dar kas nors). 

Formeles sustatome į kepimo formą, į ją pripilame verdančio vandens iki pusės indelių aukščio. 

Formą statome į 150ºc orkaitę, kepame apie 25-30 min. Iškepusio kremo vidurys turi būti drebučių konsistencijos.

Formeles su skanėstu dedame į šaldytuvą 2 valandoms.

Na o tadaaaaaaa.... Skanaus! Niam niam...

Beje, aš kai gaminau, tai ant viršaus užpyliau deginto cukraus, kuris virto traškia karamele.

 
Kurios gaminote - parašykite įspūdžius, kaip gavosi! Mano gamybos Creme Brulee buvo pasakiškai skanus!

Gražių žiemos vakarų, pasigardžiuojant šiuo desertu!   


 

Evelina.
 


 

1 komentaras: